Warsztaty kulinarne w ramach projektu pn. „Tradycje kulinarne – od juniora do seniora” [ZDJĘCIA]

n
Dwudniowe warsztaty kulinarne realizowane w ramach projektu pn. „Tradycje kulinarne – od juniora do seniora” przez KGW Nowe Czernice pozwoliły poznać uczestniczkom dorosłym oraz młodzieży nowe potrawy i nowe smaki.

Podobne potrawy np. kaczka przygotowana wg innego przepisu smakuje zupełnie inaczej. Nowe potrawy jakie poznały uczestniczki warsztatów to m.in. kopytka z olejem i majerankiem, kotlety z filiżanki, karkówka pieczona z kiszoną kapustą. Nie zabrakło również słodyczy, takich jak drożdżowe rogaliki z kremem czekoladowym czy amoniaczki.
– Mamy nadzieję, że warsztaty kulinarne przyczynią się do zaprezentowania nowych potraw na stoiskach KGW – mówi Marianna Sobieraj.

IP, MS
Fot. Marianna Sobieraj

 

Zapisz się na darmową prenumeratę Kuriera Przasnyskiego!

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

×