Warsztaty kulinarne w ramach projektu pn. „Tradycje kulinarne – od juniora do seniora” [ZDJĘCIA]

n
Dwudniowe warsztaty kulinarne realizowane w ramach projektu pn. „Tradycje kulinarne – od juniora do seniora” przez KGW Nowe Czernice pozwoliły poznać uczestniczkom dorosłym oraz młodzieży nowe potrawy i nowe smaki.

Podobne potrawy np. kaczka przygotowana wg innego przepisu smakuje zupełnie inaczej. Nowe potrawy jakie poznały uczestniczki warsztatów to m.in. kopytka z olejem i majerankiem, kotlety z filiżanki, karkówka pieczona z kiszoną kapustą. Nie zabrakło również słodyczy, takich jak drożdżowe rogaliki z kremem czekoladowym czy amoniaczki.
– Mamy nadzieję, że warsztaty kulinarne przyczynią się do zaprezentowania nowych potraw na stoiskach KGW – mówi Marianna Sobieraj.

IP, MS
Fot. Marianna Sobieraj

 

Zapisz się na darmową prenumeratę Kuriera Przasnyskiego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zaloguj się

Zarejestruj się

Reset hasła

Wpisz nazwę użytkownika lub adres e-mail, a otrzymasz e-mail z odnośnikiem do ustawienia nowego hasła.

×