Warsztaty zdrowego żywienia w Bogatem [ZDJĘCIA]

n

 

W dniach 15 i 28 grudnia odbyły się warsztaty kulinarne, zorganizowane przez Stowarzyszenie na rzecz Rozwoju Gminy Przasnysz w ramach projektu pn. „Zdrowe żywienie – warsztaty kulinarne”.

Na warsztatach przygotowywano „zdrowy” obiad i „zdrową” kolację. Było awokado faszerowane łososiem i serem, bananowo – czekoladowa owsianka, szaszłyki z mięsem serwowane z kaszą i warzywami, pasta z grzybów, jogurt z owocami, soki owocowe oraz z burakiem. Dzięki udziałowi w projekcie uczestnicy poznali techniki przygotowywania zdrowych potraw oraz proste metody na wdrożenie zasad zdrowego odżywiania w swoje codzienne życie, zmiany nawyków żywieniowych, jak jedzenie większej ilości warzyw, picie odpowiedniej ilości wody, ograniczenie słodyczy i przetworzonego jedzenia o niskiej zawartości składników odżywczych. Będą umieli samodzielnie bilansować posiłki, aby były pełnowartościowe i przygotowywać swoje tygodniowe plany posiłków.
Prowadzący warsztaty – Violetta Ulatowska.
Program rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020, działanie „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”, Poddziałanie „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność”.

IP, GBPB, Fot. GBPB

 

Zapisz się na darmową prenumeratę Kuriera Przasnyskiego!

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.

×