„Zielono Mi!” i „Wykorzystuję, nie marnuję!”
Pod takimi hasłami odbyły się dwa warsztaty zorganizowane oraz poprowadzone przez Dorotę Jezierską oraz Jolantę Felbę z Bank Żywności w Ciechanowie. Spotkaliśmy się 14 lipca w sali w Urząd Gminy w Jednorożcu w ramach działań towarzyszących POPŻ 2014- 2020.
Organizatorem spotkania było Stowarzyszenie „Przyjaciele Ziemi Jednorożeckiej”.
Podczas warsztatów uczestniczki wraz z prowadzącymi przygotowały pyszne gofry z zielonego groszku, pesto z rukoli, a także pożywny koktajl z bananów i szpinaku (przepisy w galerii). Zgodnie z tematem było zielono i nic się nie zmarnowało.
Kolejnym etapem była prezentacja o niemarnowaniu żywności, urozmaicona przydatnymi wiadomościami oraz cennymi wskazówkami przekazanymi przez Jolantę Felbę. W warsztatach uczestniczyło 18 kobiet z Jednorożca oraz Stegny.
Dziękujemy za mile spędzony czas i udział zarówno beneficjentkom, jak też przedstawicielkom Banku Żywności w Ciechanowie, a sekretarz gminy Jednorożec Lilli Zabielskiej za udostępnienie sali na potrzeby organizacji warsztatów.
IP, Milena Furman, Fot. Milena Furman